tavasz az az évszak, amikor minden életre kel.

A nappalok egyre hosszabbodnak, a madarak csicseregnek, a fák rügyeznek, a színek és az élet pedig visszatér a világba. Nem véletlenül a legtöbb ember kedvenc időszaka, elvégre mindenki aktívabb, boldogabb és kedvesebb. Most jöjjön néhány ötlet és irodai növény, amivel a karrierünk is tavaszi hangulatba borulhat!

Frissítés
A közérzetünk javítása egyenlő a munkamorálunk javításával. Mi mással is deríthetnéd jobb kedvre magad, mint egy csodás virágzó cserepes növénnyel a munkahelyeden?

De most komolyan; felér egy tábla csokinyi endorfinnal naponta, ahogy látod lassan kifejlődni és virágba borulni zöld kedvencedet. Alább megmutatjuk neked a számunkra legkedvesebb 5 tavaszi cserepesünket. Válassz kedvedre!

HUNYOR- HELLEBORUS
A tavasz egyik első hírnöke ez az elbűvölő szépségű évelő növény, melynek egyes fajai és fajtái időnként már karácsonykor is virágoznak. A természetben bokrok és fák alatt érzi jól magát, ezért félárnyékos helyet biztosíts neki bent is. Szereti az üde meszes tápanyag dús talajt, nem árt odafigyelned az öntözésére. Fontos tudnod, hogy a növény minden része mérgező, ha kutyus vagy macsek van az irodában, inkább nem ezt válaszd!

KOCKÁSLILIOM- FRITILLARIA
Különlegesen kecses megjelenésű tavasszal virágzó hagymás. Levelei keskenyek ritka állásúak. Virágai magánosan bókoló sakktáblamintás harangok. Kedveli a humuszban gazdag nedves földet és a félárnyékos helyet. 2016-ban Magyarországon elnyerte az „Év vadvirága” címet. Hát nem bájos?

SÁFRÁNY-CROCUS
Amilyen szép olyan finom; neve fűszerként használt bibéjének elnevezése. Tudtad, hogy a sáfrány a világ legdrágább fűszere? Régi fűszernövény, már az egyiptomiak is használták, levesek, mártások színezésére, ízesítésére. A monda szerint, amikor Zeusz Hérával tartotta menyegzőjét, sáfrány nőtt az ágyuk körül és még a főisten is megittasult az illattól. Mi az éjjeliszekrényünkre is tennék belőle! 😉

KÁLA- ZANTEDESCHIA
A kála az orchidea után a második legelegánsabb virágunk. Nem hiába hogy még ma is a menyasszonyi csokrok egyik fő virága. Ettől függetlenül a monitorod mellett is eszményien mutat majd! Nyáron a kevés napsütést kedveli, télen ugyanakkor fontos a kellő megvilágítása. Évközben átlagos melegben érzi jól magát, kitehetjük a szabadba is, télen 10 fok az ideális számára, amikor nagyon keveset kell öntözni. Rajong a párás klímáért, télen tedd a cserepét kavicsos tálcára, és permetezd a levelét naponta. A Kála tejnedve mérgező.

FLAMINGÓVIRÁG- ANTHURIUM
A flamingóvirág nagyméretű leveleiről és csodaszép virágairól ismert. Egész évben világos helyet igényel, de nyáron óvnod kell a közvetlen napsütéstől. Télen amennyire csak lehet tedd fényre, nyáron inkább szűrt napfényen tartsd. Egész évben meleg helyet kíván, télen se legyen 18°C-nál hidegebb helyiségben. Talaja legyen mindig nedves, de óvakodj a pangó víztől, abba a gyökér belefulladhat. Az 50%-os és annál nagyobb páratartalomban érzi jól magát.

forrás: http://www.vous.hu fotók: pinterest