Évezredes mottó a vendéglátásban és nagyon igaz: mindig a vendég az első! Legyen az a vendég kényelme, szórakoztatása, kényeztetése vagy otthonérzete, a vendég mindenkori lenyűgözése a végső cél!

Régen a vendégek a hotelláncoktól azt várták, hogy a világon bárhol ugyanolyan környezetet teremtsenek a számukra. Ma már inkább az újdonság a legfőbb vonzerő. Ezt a nóvumot létrehozhatjuk az enteriőr innovatív kialakításával, a bútorok és kiegészítők harmonikus megválogatásával és az élő elemek, exkluzív növények kiválasztásával.

gyönyörű beltéri növények a megfelelő dekorációval és világítással párosítva akár karakterizálhatják is a tereket. Jelenlétükkel nyugodt légkört teremtenek, csökkentik a stresszt és segítik az olyan intim szférák létrejöttét, melyek lehetővé teszik a vendégek nyugodt beszélgetését.

Az építészet és a kertművészet sok rokon vonása között a legfontosabb a téralkotás. A belső terek növényekkel való megfűszerezése részben formatervezői, részben kertészeti kihívás, hiszen az egészséges növények kiválasztása és fenntartása szakértelmet kíván. A Green Office stábjaminden esetben a megbízó igényeit szem előtt tartva, maximális odafigyeléssel felel a komplex kihívásokra .

növények segítségével megteremthetjük az átmenetet a külső és belső térrendszerek között. Egy reprezentatív bejáratot fémjelez a homlokzathoz illő növénykiültetés, esetleg zöldfal. A növények becsempészik a természetet az épített környezetbe, színeik, szépségük és változatosságuk a végtelen öröm forrásai.

Bár a Michelin-csillag kiosztásakor nem zsűrizési szempont az enteriőr kifinomultsága, /a vizsgálat során csupán az ételeket minősítik, a felszolgálást, a teríték minőségét, a dekorációkat nem veszik figyelembe/, mégis az elbírálási szempontok között szerepel a konyha eredetisége, stílusa és a látogatások gyakorisága. Ahhoz, hogy vonzó éttermet üzemeltessünk, elengedhetetlenek a növények, legyenek azok cserepesek, dézsások, fűszernövények vagy egész vertikális kertek a beltérben. Az ügyesen megválasztott növénydekoráció a stílusjegyek összhangjának megteremtésében is a segítségünkre lesz.

Még több érdekességet olvashatsz bogbejegyzéseink között akár kaspó választékunkról is.