A 21. századi ember élete jelentős részét zárt irodában tölti. Szerencsére egyre több vállalatvezetés ébred rá, hogy nem mindegy, ez a környezet mennyire egészséges, inspiráló és élettel teli.

Az elmúlt néhány évtizedben óriási mennyiségű kutatás foglalkozott a zárt terekben dolgozó emberek motivációjával, mentális és fizikai egészségével, a stresszel és a produktivitással. Rengeteg tanulmány készült az irodák és más belső terek növényeinek szolgáltatásairól és lenyűgöző pozitív hatásukról. Ezeket végigolvasva még a kertész szakemberek is meglepődnek, mennyire alulbecsüljük ennek a területnek a jelentőségét.

A növények beltéri jelenléte nemcsak trend, de segít a rend kialakításában is. Jelentősen javítja a mentális egészségi állapotunkat, csökkenti a stresszt és ezáltal növeli a produktivitást. Hogyan? Például úgy, hogy segít leküzdeni a beteg iroda szindrómát, jelentősen emeli a levegő páratartalmátmegköti a port, a szennyező és mérgező anyagokat és csökkenti a zajt. A kollégák egészségesebbek lesznek, felére csökken a légúti megbetegedések száma és úgy általában, számottevően javulnak a betegség miatti hiányzások munkahelyi statisztikái. A trendi növények, zöldfalak és más egyedi megoldások nemcsak a dolgozókra, de az ügyfelekre és más partnerekre is pozitív hatással vannak, pozícionálják a cégünket, az arculat részeivé válnak. Más szóval egy zöld irodában mindenki elégedettebb lesz. És ha már elköltöttél egy vagyont az új iroda belsőépítészetére, meg fogod látni, hogy a növények beszerzése, fenntartása vagy bérlése meglepően olcsó. Ráadásul a növények és a kiegészítők segítségével egy kiváló eszközt is biztosítunk arra, hogy az iroda évszakról évszakra, ünnepekre vagy különleges eseményekre új arcát mutassa. Hiszen itt töltjük időnk jelentős részét, szükségünk van a dinamikusan változó környezetre is néha.

Honlapunkon és blogunkon rengeteg információt, grafikát és linket találhatsz ebben a témában. Reméljük ezek segítenek meggyőzni abban, hogy érdemes időt és energiát áldozni arra, hogy egy inspiráló és egészséges környezetet alkothassunk közösen. Egy olyan irodát, amely trendi, változatos és jelentősen hozzájárul a produktivitáshoz, a még magasabb célok eléréséhez, és nem utolsó sorban a jó hangulathoz.