Üdvözlet a „Tula Rendelőből”, Brooklyn mobil üvegházából.

Christan Summers fiatal reklámszakember egy nap arra ébredt, hogy a mindennapos hajtásban fénysebességgel száguld a kiégés felé, így kicsit elcsendesedve végig gondolta mi az, ami hiányzik az életéből és igazán boldoggá teszi. Majd vett egy nagylevegőt, egy kisbuszt és 2016 áprilisában megalapította a Tula House nevű növénygondozó cégét, ami nem csak helyben ad ápolási tanácsokat és megvásárolható szobanövényeket, de házhoz is megy egy-egy beteg páfrányt meggyógyítani.

Mi késztetett a Tula House megalapítására?

A mindennapos irodai mókuskerékben, belefáradtam az egész napos számítógép előtti munkába és egyre gyakrabban vágytam valami kézzelfogható természet közeli tevékenységre, melyek közül a növénygondozás állt legközelebb hozzám. Nagyon élvezem, hogy újra tevékenykedhetem a két kezemmel, beszélgetek az emberekkel és ráadásul mindezt a számomra ideális környezetben.

Hogyan indítottad el a vállalkozásodat?

Ugrottam! Felmondtam a munkahelyemen és szabadúszó munkákat vállaltam, így maradt időm megírni az üzleti tervem és párhuzamosan rengeteg piackutatást végezni. Természetesen a cégmodell folyamatosan változott ahogy képeztük magunkat, láttuk mi az ami már létezik és működik a piacon, aztán újragondoltuk azt amit eredetileg vizionáltunk a márkánknak.

Hogy jött a Tulita kisbusz ötlete?

Christian cégtársa Ivan volt az, aki mobilitás előnyeire hívta fel a figyelmem, amikor megfelelő helyszínt kerestünk alakuló cégünknek. Végül a csillagászati bérletidíjak és a napfény ígérete a kisbusz vásárlásra ösztökélt minket. Sokáig nézegettem a hirdetéseket, de nagyon drágák ezek a járművek is, végül egyik reggel szabályosan beleütköztem az igaziba az utcában, eladó volt és megvettük. A saját cégalapításnak sajátos luxusa, hogy megteremthetjük álmaink munkahelyét a gyakorlatban is és a mi álom munkahelyünkön sok a napfény, kék az ég, fúj a lágy szellő és rengeteg a zöld növény.

Hogy osztjátok fel a munkát Ivannal?

Nagyon szeretek Ivannal együtt dolgozni, mert nagyon megfontolt, higgadt és előrelátó döntéshozó. Sajnos napközben alig találkozunk, mert míg ő a branddel, az árubeszerzéssel és az arculattal foglalkozik, én főleg az üzletfejlesztéssel, az operatív munkákkal, a növényekkel és az emberekkel foglalkozom.

Melyik lenne az az 1 növény amit egy lakatlan szigetre magaddal vinnél?

Hmm, jó kérdés! 🙂 Gyakorlatiasan választanék és egy kókuszpálmát vinnék magammal, mert megihatom a kókusz tejét, megehetem a gyümölcsét, ugyanakkor készíthetek bikini felsőt a héjából és remek jó kunyhót a leveleiből. 🙂

 

 

forrás: http://www.apartmenttherapy.com