Egyszer volt…hol nem volt…valahol Magyarországon, Makó közelében, élt egy család, akik a világ egyik legszebb mesterségét folytatták, nem mást mint a vágott virág termesztését.

Egész évben szorgos odafigyeléssel ápolták szeretett növényeiket, hogy azok az év egy napján kibimbózzanak és színpompás virágaikkal megörvendeztessék mindazokat akik szeretik a szépet.

Ha tulipán akkor Hollandia; ugrik be talán elsőre a gondolat, hiszen a világ leghíresebb virágoskertjei és tulipán mezői a mai napig Keukenhof kertészeteihez tartoznak. Ugyanakkor örömmel tapasztaljuk, hogy az utóbbi években nem csak a vadvirágok, de a hazai termelésű vágott virágok is egyre keresettebbek Magyarországon.

Az pedig, hogy a hazai virágtermelőink nem egyszer csinos fiatal fiúk és lányok, még különlegesebbé teszik a történetet; hogy valaki a tanulmányi végeztével tulipántermelő farmernak álljon vidéken.

Karol and Blase családi manufaktúra több mint 40 éve foglalkozik vágott virág termesztésével. Jelenlegi cégüket 1992-ben alapították. Termelésük alapját a hagymás tavaszi kultúra adja, mely időszakosan kiegészül egyéb palántás növények termesztésével. Decembertől júniusig 70-75 változatos tulipánfajta, 10 nárcisz, 15 jácint és már több muszkári típus közül válogathatnak vásárlóik. Október hónapban pedig 20-25 változatos krizantém típus színesíti kínálatukat.

A farm-to-vase (farmról a vázába) gondolat jegyében most közvetlenül a termelőtől kerülhetnek vázáinkba a szupertartós hazai tulipánok. Kardos Alíz és családja többek között most hétvégén a Wild Flower Bar virágüzletében adnak tanácsot és mesélnek tengernyi meseszép tulipánjaik felett a betérőknek.

Ott találkozunk! 🙂

forrás:

http://karolandblase.hu/

http://www.wildflowerbar.com