Sötét az irodád vagy 0-24 odasüt a nap? Folyton megy a klíma és megfagysz? Döglesztő a hőség? Száraz a levegő? Vagy inkább a trópusok a nyerő?

Az alábbi 5 szoba növény egész biztosan nem hagy cserben! Az sem tragédia ha elfelejted megöntözni, vagy ha túl sok vizet kap. Jó szívvel ajánljuk kipróbálásra, még neked is!

AGLAONEMA COMMUTATUM ‘Silver Bay’

VÁLTOZÓ RÁKVIRÁG FAJTA

Az alapfaj Srí Lankán honos. Nagy, csokorszerű, jól fog mutatni a sarokban is. Dús lombozatát 40 centiméteres, fényes, ovális, kihegyesedő levelek alkotják, melyek alapszíne sötétzöld, a főér mentén hosszában széles, ezüstös cirmos sáv húzódik.

Fényszegény helyen, alacsony páratartalom mellett is hosszú életű. Arra figyelj, hogy földlabdája ne száradjon ki. Melegigényes, télen is biztosíts legalább 16 °C fokot számára, persze ez egy irodában nem lehet nehéz.

SANSEVIERIA TRIFASCIATA var. laurentii

ANYÓSNYELV FAJTA

Az alapfaj trópusi Afrikában honos.
Hosszú, keskeny, lándzsás levelei szélein aranysárga színűek, belül sávosan zöld mintázatúak.
A NASA kutatásai szerint ez a növény mesterséges fény mellett is képes fotoszintetizálni, valamint éjszaka is termel oxigént és köt meg széndioxidot. Így nem csak a munkahelyed díszíti, de az egészségedre is jó hatással van. Viszonylag jól tűri a szélsőséges belső téri viszonyokat, egyetlen dologra figyelj oda, ne öntözd túl, mert akkor könnyen elrohadhat. Próbáld ki, tetszeni fog!

DRACENA DEREMENSIS ’Rikki’

SÁVOS DRACÉNA FAJTA

A mindent kibíró szobanövény! Trópusi Afrikából származó fajta.
Lassú növekedésű, már fiatalon törzset nevel. Lándzsa alakú levelei keskenyek kissé bőrszerűek, 20-30 cm hosszúak, fényes sötétzöld színűek és szétállóak.
Kiválóan tűri a túlfűtött, páraszegény sötét belső tereket. Vegyes beültetésekben vagy kisebb szoliterként egyaránt szépen díszít. Sötét lombjával jó kontrasztképző. Viszonylag kevés vizet igényel.

PHILODENDRON ERUBESCENS ’Imperial Green’

TÖRZSES FILODENDRON FAJTA

Származását tekintve, Trópusi Amerika. Léggyökerekkel kapaszkodó kúszónövény 40-60 cm magasra növő, sűrűn bokrosodó fajta. Levelei nagyok, szív alakúak, fényes világoszöldek. Nagyon dekoratív, 60-80 cm-re is megnő. Kiválóan tűri a fényszegény viszonyokat és az alacsony páratartalmat. Igazán szerethető szobanövény!

ZAMIOCULCAS ZAMIFOLIA

AGGLEGÉNYPÁLMA

Észak-Afrikából származó növény. Látványosan csillogó, bőrszerű, szárnyasan összetett levelei mereven felfelé állnak. Levélkéi 5-8 cm szélesek, tojásdadok, kihegyesedők. Jól tűri a fény- és páraszegény körülményeket. Ami fontos, hogy ne öntözd túl sokat, mert akkor elrohad és persze nem is kell említenünk, hogy a teát és kávét sem szereti!